Descriere
Descriere
Cantharellus cibarius sau „gălbiorii” așa cum îi cunoaștem în vocabularul curent, fac parte din familia ciupercilor bio foarte cunoscute de către consumatori datorită coloristicii lor evidente și gustului irezistibil. La nivel global, gălbiorii sunt recunoscuți pe scară largă de către clienți și preferați la mesele festive sau aniversare care solicită gătirea unor preparate speciale. Bogați în nutrienți și cu un proces de creștere dependent de umiditatea din natură, gălbiorii sunt considerați adevărate bijuterii naturale dedicate consumului larg care încântă papilele gustative ale oamenilor.
Gălbiorii necesită condiții de climă special adaptate creșterii lor, ei fiind iubitori de umiditate abundentă. Zonele în care aceștia cresc nu prezintă un nivel ridicat de versatilitate, ei putând fi recoltați de la un an la altul din aceleași locuri de referință. Fiind iubitori de umiditate, gălbiorii prezintă un procentaj mare din propria structură internă sub formă lichidă, ei putând rezista și la temperaturi mai mari în succesiunea câtorva zile.
Culegătorii de la Kronstadt Wilde Pilze, la fel ca piticii Albei ca Zăpada din pădure, sunt extrem de vigilenți atunci când vine vorba despre procedeele de recoltare a acestor ciuperci. Ei utilizează exclusiv coșuri din nuiele pentru depozitarea ciupercilor până la depozit atât pentru a permit aerisirea corectă a produselor cât și pentru a respecta împrăștierea sporilor de la gălbiori pe teritoriul pădurii în vederea reproducerii. Deși aceste norme pot părea tradiționaliste pentru unii, Kronstadt Wilde Pilze și-a propus să respecte cu strictețe mediul în care produsele cresc și să îl interfereze pe acesta cât mai puțin cu agenți dăunători precum pungile din plastic, substanțe chimice. Fiindcă gălbiorii sunt prin excelență definiția naturii și a grijii acesteia pentru oameni, noi considerăm aceste produse ca fiind perfecte pentru consum.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.